Skip to content
Інструм.
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color
Навігація: Головна
ПАМ’ЯТКА Надрукувати

 Пам'ятка для відвідувачів та адміністрації закладів торгівлі, аптек, заправочних станцій щодо профілактики розповсюдження респіраторної інфекції СОVID-19

Вимоги до адміністрації закладів торгівлі:

1.                  Обмежити кількість відвідувачів в торговій залі з розрахунку 1 чоловік на

1кв.м.

2.                  Перед входом до торгової зали встановити ємкості з антисептичними засобами, які мають дозатори для обробки рук відвідувачами та серветки для проведення обробки ручок кошиків та візків.

3.                  Забезпечити роботу персоналу в захисних масках та гумових рукавичках, які необхідно замінювати  кожні 2 години.

4.                  Створити умови для дотримання правил особистої гігієни персоналом, забезпечити їх в достатній кількості милом, антисептиків, захисних масок, рукавичок.

5.                  Забезпечити проведення регулярного (кожні 3 години) провітрювання, вологого прибирання приміщень закладу, торгівельного обладнання, ручок вхідних дверей тощо із застосуванням миючих і дезінфікуючих (хлорвмістких та спиртовмістких) засобів. Після закінчення зміни забезпечити проведення генерального прибирання.

6.                  До реалізації допускати лише товари в промисловій тарі або попередньо розфасовані в закладі.

7.                  Розмістити в доступних для відвідувачів місцях пам’ятки, плакати з рекомендаціями щодо профілактики захворювань населення на респіраторної інфекції COVID-19. 

8.                  Визначити відповідальну особу за проведенням заходів щодо недопущення розповсюдження в закладі респіраторної інфекції  COVID-19. 

9.                  Забезпечити термометрією відвідувачів безконтактними термометрами.

10.               У великих супермаркетах визначити та відмітити  маршрути відвідувачів.

Рекомендації для відвідувачів:

1.                  Перед входом до торгової зали закладу необхідно одягнути захисну маску.

2.                  Обробити руки, ручку візка або кошика антисептиком.

3.                   Для скорочення часу перебування в закладі торгівлі наперед підготуйте список товарів, які необхідно придбати.

4.                  В торговій залі та в черзі до каси дотримуйтеся відстані між відвідувачами не менше 2 метрів.

5.                  Якщо Ви маєте симптоми респіраторного захворювання, залишайтеся дома та зверніться телефоном за допомогою до  родичів, сусідів, знайомих, які зможуть доставити Вам необхідні товари.

6.                  При можливості замовте необхідні товари через інтернет, по телефону до служби доставки торгового закладу.

7.                  Уникайте тісного контакту з особами, які мають симптоми респіраторного захворювання.

8.                  Дотримуйтесь правил особистої гігієни. Часто і ретельно мийте руки з милом, обробляйте антисептичним засобом.

9.                  Ретельно готуйте їжу, особливо із сировини тваринного походження.

Рекомендації розроблені ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» та Головним управління Держпродспоживслужби в Житомирській області відповідно до рекомендацій ВООЗ та МОЗ  України

 
< Попередня   Наступна >

До відома суб’єктів господарювання!

Для оперативного реагування повідомляємо адреси:

Державна інспекція по контролю за цінами в Житомирській області –

м. Житомир, майдан Рад, 2,
тел.:(0412)37-23-10,
e-mail: Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських та пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати java-script.

Управління у справах захисту прав споживачів у Житомирській області –

м. Житомир, вул.Черняховського, 3,
тел.:(0412)41-89-86,
e-mail: Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських та пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати java-script.